Ulice 15.12.2015 - 2937. díl

Eddie obviňuje Šmýda z krádeže! Oprávněně?

Eddie si nedělá o Šmýdovi žádné iluze. Ale obvinit ho celkem automaticky z krádeže, to už je přeci jen docela silná káva. Jak na to zareaguje Adriana?

V pondělí se Eddie a Adriana kvůli Šmýdovi pohádali, v úterý u nich bude dusno ještě větší. Přitom ani jeden z nich o to nestojí a udělají všechno pro to, aby se umířili. Jenže pak se stane něco, co Adrianě v první chvíli vyrazí dech. Takovou nehoráznost od Eddieho vážně nečekala...

Lída se hroutí! Proč najednou odmítá transplantaci?

Na Lídu je toho už příliš. Tak moc by chtěla mámě pomoct, ale prostě to nedokáže. Cestou do nemocnice se najednou sesype. Co už neustojí?

Lída se hodně dlouho snažila vše ustát a udělat to, s čím všichni počítají – darovat mámě životně důležitý. Jenže nakonec jí přeci jen nervy povolí. Zhroutí se jen chvíli před nástupem do nemocnice. Už nedokáže čelit těm obrovským tlakům, kdy od ní každý automaticky očekává, že mámě dá svoji ledvinu. Najednou z toho chce na poslední chvíli vycouvat. Proč? Je to jen z obyčejného strachu před operací, nebo je za tím ještě něco jiného?

Do operace zbývá pouhý den. Nervy všech Farských jsou napnuté k prasknutí, i když se snaží nedávat to najevo. S největší psychickou zátěží se rvou Lída a Jitka. Jak to zvládnou? Co je pro ně největší prioritou? Nenechte si ujít emocemi nabité scény, které jdou na dřeň!

Termín transplantace je pomalu, ale jistě tady. Lída a Jitka v úterý nastupují do nemocnice, aby se ve středu podrobily operaci. Podle lékaře to je zákrok s minimálním rizikem. Jenže Lída má přesto strach. Dokonce větší, než by kdokoliv čekal nebo tušil. Ano, mámě slíbila, že jí svou ledvinu daruje. Ale byla to bezprostřední reakce na mámin zdravotní stav. Od té doby Lída neustále zvažuje všechna pro a proti. Co je pro ni nejtěžší?

Snad jen Jitka dokáže ocenit, k jaké oběti se Lída kvůli ní chystá. Jen ona ví, jak se cítí máma, která by pro své dítě dýchala, co všechno se jí v podobných chvílích honí hlavou. Právě proto zpočátku nechtěla, aby jí holky svou ledvinu darovaly. Teď je již psychicky připravená na operaci. Dokonce se těší, až to bude mít za sebou. Pochopí zhroucenou Lídu?

Simona na prášky z Rudolfa a Pepana! Co jí provedou?

Do Vánoc zbývá už jen pár dní, ovšem Simona si adventního klidu a pohody zatím moc neužívá. A bude to ještě horší, až se u ní nečekaně objeví Pepan. Že by pokus o smír? A jak toho hbitě využije Rudolf proti ní?

Pro Simonu jsou Vánoce nejkrásnější dny v roce. Pokaždé se na ně těší jako malá holka. Tentokrát se ale do té správné předvánoční nálady stále nemůže dostat. Nejdřív trable s Pepanem, který se pořád neměl k tomu přepsat opravený džíp na Rudolfa, pak trampoty se samotným Rudou. Ten se totiž rozhodl, že do Karlovy Studánky pojedou po Vánocích džípem. Romantika? Dobrodružství? Pro někoho možná. Ovšem Simonu už jen z té představy omývají.

Kam až Ruda zajde, aby Simonu přesvědčil, že jízda džípem na hory je koncem prosince ten nejlepší nápad pod sluncem? Zkouší to na ni různě už několik dní, ale zatím bezvýsledně. Simona zůstává neoblomná. Ruda se však nevzdává. Dokonce se nezastaví ani před malou podpásovkou. Proti Simoně se spikne s Pepanem, jenž se u nich nečekaně objeví...

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz