Ulice 13.1.2016 - 2948. díl

Richardovy zlomové chvíle! Co se podepíše na jeho dalším osudu?

Lucie povypráví o přestávce Viki a Rozině, jaký má Richard doma průšvih. Z plesu nedorazil domů, ani o sobě nedal vědět. Táta prý nadává hlavně kvůli autu, protože je mu jasné, že Richard přebral a teď někde vyspává. Podle Lucie si auto vzal proto, že chtěl být důležitý před Rozinou.

Rozina je evidentně přešlá. Hltá každé Luciino slovo, ale nic k tomu říct nechce. Když se jí Lucie na rovinu zeptá, proč se pohádali, Rozině trochu povolí nervy. Lucii to zaskočí a raději odejde do třídy. Viki Rozinu upozorní, že Lucka tím nic nemyslela. To Rozina ví.

Je jí líto, jak na Lucii vyjela. Viki vylíčí nepříjemný zážitek s Richardem na afterparty. Později se Roziny zeptá na Richarda Miki. Rozina mu po pravdě odpoví, že vůbec netuší, co ním je. Zkouší mu volat, ale je stále nedostupný. Podle Mikiho to je jasné. Richard je ještě teď někde namol... Co je s Richardem? Ozve se Rozině? Jak dopadne jeho nečekané setkání s Mikim? A jak je na tom Vítek před zítřejší zkouškou?

Mikiho třída nemluví po plese o ničem jiném. Všichni si ho užili, jen Richardovi se naprosto vymkl z rukou. Kalil víc, než by do něj kdokoliv řekl. Pouze Miki se od něj už brzy dozví víc. Co všechno se stane den po plese?

Ples, afterparty a následný dojezd byly pro pár maturantů hodně náročné. Málokdo vydržel až do konce. Jedním z těch, kteří to táhli celou noc, byl i Miki, Richardův nejbližší kámoš. Jen on ví, že se Richard na plese nepohodl s Rozinou, pouze on tuší, proč se jeho parťák na plese tak rychle zrušil a v Coolně do sebe házel jednoho panáka za druhým. Ve středu bude podle něj Richardova diagnóza jasná: kocovina jako hrom. Moc daleko od pravdy nebude, ovšem tentokrát to bude přeci jen trochu jiné...

Richarda Rozinino odmítnutí hodně zasáhlo. Maloval si, jaký úžasný večer spolu zažijí. Místo toho se pak jen díval, jak se Rozina baví s ostatními a jeho si takřka nevšímá. Na afterparty to už nevydržel a ruply mu nervy. Kdyby tolik nepil, asi by Rozině neukázal takhle naplno svou odvrácenou tvář. Jenže tím to zdaleka nekončí. Richard se znovu projeví už co nevidět!

U Weberových je po maturitním plese hodně velké dusno, alespoň podle zpráv Lucie. Ples u nich měl v noci i ráno ještě dohru. Jakou? Co všechno Lucie prozradí? A co Rozina?

Maturitní ples je ve škole tématem číslo jedna, ostatně jako každý rok. Tentokrát se o nejnovější informace hodně zajímá i Rozina, jež se obvykle drží stranou. Lucii doslova visí očima na rtech, aby zjistila, jak je na tom po plese Richard. A to, co se dozví, ji hodně překvapí. Ovšem i ona má jednu šokující novinku...

Terezin náročný den

Afterparty se protáhne do pozdních nočních hodin. Alkoholem posilněná Nanny už Davida evidentně balí, čímž se baví Tereza i Ota. Samotný David je z Nanny docela vykulený. Podle něj na to jde její generace až příliš zhurta. Jenže vzápětí přizná, že v době, kdy mu bylo stejně jako Nanny, už začínal chodit se Sylvou. A jenom za ručičku se rozhodně nevodili. Tereza se pomalu začne zvedat k odchodu, aby se aspoň trochu vyspala. Kluci ji však přesvědčí, že teď už to nemá cenu.

Ještě chvíli posedí v Coolně a poté společně zamíří do Matějova bytu, kde večírek dotáhnou až do ranních hodin. To se jim ale trochu vymkne z rukou. Všichni vytuhnou, takže ráno budou hodně převálcovaní. O Terezu si navíc začne dělat starost Roman... Čím Roman zaskočí trojici flamendrů? Co se to s ním děje? Jak na tom budou Tereza, Ota a David ve škole? Čím Terezu moc nepotěší Kalina? A jak je na tom Romanova žena Daniela?

Hložánkova nabídka

Květa dává Lumírovi a Nyklové další návrh smlouvy na odprodej podílu v pekařství. Nyklovi si ji tentokrát dost vychutnají, hlavně Vilma. Lumír smlouvu jen rychle prolétne, jestli má všechny náležitosti. Květu ubezpečí, že pokud bude vše v pořádku, smlouvu podepíše a kopii jí přinese do hospody. Přestože Květa tuhle bitvu prohrála na celé čáře, před Nyklovými se poraženecky rozhodně netváří.

Naopak poznamená, že je ze ukončení neperspektivní spolupráce ráda. Později Lumíra zaskočí Tonda Hložánek, jenž za ním přijde s překvapivou nabídkou... Co Hložánek Lumírovi navrhne? Jak na to Lumír zareaguje? Co si o tom myslí Nyklová? Co Světlana? A jak to bude dál s pekařstvím?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz