Ulice 27.1.2016 - 2958. díl

Franta v noci probudí Skyler, aby spolu oslavili její přijetí na FAMU. Skyler okamžitě dojde, kam tím Franta míří, a nechá ho vklouznout pod svou peřinu. Jenže vzápětí se Anče rozezvoní budík, daleko dříve, než Franta počítal. Ten jen zaúpí, že Anča zrovna dneska musí meditovat, a pro jistotu se přesune zpět do své postele.

Franta se domluví se Skyler, že s oslavou raději počkají, až budou v bytě sami. Oba dva pak docela tvrdě usnou, takže Bedřich zajde ráno Frantu vzbudit, aby náhodou nezaspal do školy. Franta by se ze školy rád ulil, protože Skyler se již zítra vrací do Amsterodamu, ale má smůlu. Bedřich mu záškoláctví nehodlá tolerovat... Jaký trapas se Bedřichovi stane právě s Frantou a Skyler? Jak dopadne seznámení Heleny a Jindry? Co už Anča nevydýchá? A co bude moc na Bedřicha?

Jindra se s ničím moc dlouho nepáře. Co na srdci, to na jazyku. Své si od ní vyslechne i Helena Halamová, jen co se Jindra dozví, co je Helena vlastně zač. Jak na to Helena zareaguje? A jak Anča?

Svérázná Jindra zaskočí při seznámení kdekoho. Dokonce i pohotový Jarda Hejl párkrát zalapal po dechu, když se s ní viděl poprvé. Bedřicha a Ondru ale tahle fanynka jejich kapely baví. Muzice rozumí, bigbít zbožňuje stejně jako oni, navíc se z ní klube i velmi zdatná posila jejich týmu, která má zmapované prostředí a dokáže jim domluvit i další koncerty.

Zatímco Bedřich s Ondrou Jindru berou a její projevy už neřeší, Anču docela vykolejí. Kdyby ji poznala za jiných okolností, možná by se na ni koukala jinak. Ovšem jak naschvál se s ní poprvé setká po semináři na festivalu esoteriky, a ještě navíc ve společnosti Heleny Halamové, na kterou Jindra zareaguje už příliš živě. S lidmi jako ona má totiž své zkušenosti...

Romanova překvapení

Roman vstává brzy ráno, aby Danielu odvezl do nemocnice. Terezu mrzí, že mu nemůže s ničím pomoct, ale chápe to. Na náladě Tereze nepřidá ani dění ve škole. Jen co se pustí do podepisování vysvědčení, začne do ní šít Kalina. Neodpustí si rýpnutí, že on své první vysvědčení také docela prožíval. David se pokusí Terezu zachránit, a tak se Kaliny zeptá, jestli se jeho studenti zúčastní i letos matematické olympiády.

Tím mu však nechtěně jen nahraje na smeč. Kalina se začne znovu navážet do Terezy kvůli Mikimu, jenž kdysi na olympiádě skvěle bodoval. Zato teď zápasí s prospěchem tak, že je rád, že prolézá s odřenýma ušima... Co na to Tereza? Co se to s Mikim děje? S čím se Tereza svěří Gábině? Z čeho má velké obavy? A proč si s ní chce Roman promluvit?

Tereza je kvůli Mikimu na kordy s Kalinou, jenž vzal Mikiho žalostný prospěch do svých rukou. U Mikiho to ale žádný valný efekt nemělo. Co to s ním je? Tereza bude jen koukat, za koho v kabinetě bojuje...

Tereza zná Mikiho už hodně dlouho. Než se stala jeho třídní učitelkou, poznala ho i jako bezvadného kluka z Coolny. Ví, že to není žádný namyšlený frajírek. A pokud se ve škole takhle rapidně zhoršil, zřejmě to má nějaký důvod. Sama byla překvapená, kolik předmětů Miki zvládá jen taktak. Je jí jasné, že s takovým přístupem by se nemusel k maturitě vůbec dostat. Uvědomuje si to i Miki?

Tereza na Mikiho náhodou narazí v Coolně, a tak využije neformálního prostředí k tomu, aby si s ním chvíli popovídala. Ráda by mu nějak pomohla, pokud by to bylo v jejích silách. Ale stojí o to samotný Miki? Jak vlastně bere školu? Má pravdu Kalina, že na ni jednoduše kašle, nebo je za tím ještě něco jiného?

Skandál na radnici! Z čeho je obviněn starosta Hložánek?

Lumír přistihne matku, jak se v pekařství tahá s těžkými přepravkami. Jakmile mu máti vysvětlí, že mu chce usnadnit práci, když bude tím místostarostou, Lumír uvidí rudě. Okamžitě jí vynadá, aby s tím nezačínala, a doporučí jí, ať se kouká šetřit. Pro jistotu jí hned přeměří tlak, jestli je v pořádku. Zároveň jí pohrozí, že jí bude měřit tlak pokaždé, když zmíní jeho návrat na radnici. Na to se Nyklová moc netváří, ovšem vidiny Lumíra coby místostarosty se vzdát nehodlá... Přijme Lumír Hložánkovu nabídku? Jaký další skandál vypukne na radnici? Co hrozí Tondovi? Jak se k tomu postaví Lumír? A čím Lumíra namíchne matka?

Tonda Hložánek to začíná mít na radnici pořádně nahnuté. Reálné ženy mu jdou po krku, v koalici to vře, a teď navíc vypukne na radnici další skandál, jenž se tentokrát týká přímo jeho. Kdo za tím vězí? A jaké to může mít důsledky?

Pro Tondu Hložánka jsou poslední dny jako zlý sen. Tahle noční můra začala už před pár týdny, kdy se provalily Mastného machinace s obecními byty. Média, opozice i koaliční partneři se toho okamžitě chytili a nafoukli to daleko víc než obvykle. Mastného to stálo křeslo místostarosty i post v radě, ovšem spuštěnou lavinu se tím zastavit nepodařilo.

Reálné ženy začaly šlapat Tondovi na paty a projíždět všechny radniční účty. Navíc se přestaly chovat jako koaliční partner. Ke všemu mají nějaké připomínky, prosadit něco na radě je teď už pomalu malý zázrak. Už takhle náročnou situaci ještě více zhorší obvinění, které se budě šířit radničními kuloáry rychlostí blesku. Takhle šťavnaté sousto na radnici už dlouho neměli...

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz