Ulice 10.5.2017 - 3248. díl - Ančina psychická porucha

Psychika Aničky Likové dostává čím dá víc zabrat. Dva měsíce poté, co se dozvěděla, že její muž čeká dítě s jinou, je Anička na sesypání. Nevěří si, mučí ji vtíravé myšlenky, kvůli kterým se musí neustále přesvědčovat, že je vše v pořádku a ona nezavinila něco, co by mohlo skončit velkou katastrofou. Kam až to může zajít? Proč si o ni začne dělat velkou starost kolegyně z práce Veronika Maléřová? Příběh Anči přináší další velké sociální téma, jež je v poslední době hodně aktuální - téma psychických poruch. Co by mělo být varovným signálem pro každého, kdo takovou poruchou trpí, aniž by si to chtěl přiznat?

Vendula se schovává před Robertem

Ve Vendule by se krve nedořezal, když si všimne Roberta, jenž má namířeno evidentně do pekařství. Vendula zazmatkuje, zamkne mu téměř před nosem a skryje se pod pult, aby ji nezahlédl. Pak už se jen modlí, aby prekérní situace byla co nejdříve za ní…

Roberta dost udiví zamčené dveře obchodu v době, kdy by mělo být normálně otevřeno, ale nijak zvlášť to neřeší. Záhada zamčených dveří pekařství však začne vrtat hlavou Světlaně, která Nyklovou ještě včera speciálně upozornila na to, že Robert jim do obchodu přiveze radniční letáky. Vzápětí si Světlana i uvědomí, kdo měl mít ráno službu. A rázem bude jasno… Jak se Světlana vypořádá s Vendulou? Proč bude kvůli tomu dusno u Nyklových doma?

Anča se hroutí

Anču nemile překvapí Bedřich, na kterého ráno narazí doma v době, kdy obvykle bývá dávno v práci. Debata s ním ji docela rozhodí, protože Bedřich okamžitě otevře dost ožehavé téma – jak to s nimi bude dál. Stresy se bohužel opět podepíší na Ančině psychice natolik, že si o ni začne dělat starost Veronika… Co se stane? Proč se Anča sesype? Jak se projeví další atak její psychické poruchy?

S Věrkou je zle

Věrka by se měla začít šetřit, ale ona sama si to moc nepřipouští. I nadále chodí uklízet do penzionu a dnes ujistí Digi, že bez problému zvládne i vyzvednou holky ze školy a zajít s nimi na hřiště. Tentokrát ale přeci jen trochu přecení své síly. Věrce se udělá na hřišti opět zle, naštěstí ve chvíli, kdy tam dorazí i Štěpán… Jak vážné to s Věrkou je? A co dělá docela velkou starost Štěpánovi?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz