Ulice 20.12.2017 - 3368. díl - Vánoce u Lišků

Miloš Knobloch si dnes zahraje na Ježíška. Přestože do Vánoc zbývá ještě pár dní, Miloš přijde k Liškovým nadělovat už nyní. U něj doma již vládne ta pravá předvánoční atmosféra, ale Liškovým do smíchu tentokrát moc není. O společně strávených svátcích si mohou nechat jen zdát, byť to zpočátku vypadalo docela slibně. Bedřichovi dokonce hrozí, že o svátcích zůstane úplně sám. To ovšem Miloš nedopustí. A nechce to ani Ema, která Bedřicha hodně potěší svým návrhem. Jakým? Kde a s kým stráví letošní svátky Bedřich a Anča?

Bedřich se ptá Franty, jestli si myslí, že by Jindra mohla souhlasit se změnou Ladina příjmení. Franta hledá vhodný let a zaskočí Anču návrhem, že by letěli už zítra během dne, aby byli večer v Amsterodamu. Zuzana Anče slíbí, že to za ni vezme v práci, aby mohli odletět. Bedřich nadhodí před Jindrou změnu příjmení. Jindru to potěší, ale z praktického hlediska jí přijde lepší, když se bude malá jmenovat podle ní.

Bedřich to nese statečně a sám později Frantovi navrhne, že Ančinu letenku zaplatí jako dárek k Vánocům, protože pro ni stejně nic jiného nemá. Anča je koupí letenky dost zaskočená. Ona sama pro Bedřicha nic nemá. Miloš s Emou donesou Liškovým dárky a nezapomněli ani na Justine. Ema zve Bedřicha na Štědrý den k nim, což ho velmi potěší. Franta jde i s malým odpoledne k Zuzaně a na Bedřicha mezitím padne samota. Jde za Jindrou a přinese s sebou i stromek, který původně koupil pro Chrise. Jindru tím potěší. Poté společně probírají plány na svátky, protože Jindra bude u rodičů jen na Štědrý večer.

Kam v noci chodí Marcela?

Filip v noci zjišťuje, že Marcela není v posteli. Ráno se jí ptá, kde byla. Marcela to s Filipem nechce řešit, ale zároveň by ráda, aby ji Filip neprozradil Veronice s Martinem. Martin se stavuje ráno za Gábinou pro šaty. Vzápětí přijde i Veronika s hotovými oblečky. Gábina naštěstí vše zakamufluje drobnou lží, že se domlouvají na novou poličku do salonu. Radka s Josefem se přišli s Maléřovými domluvit ohledně společných Vánoc v Loučce. Děda jde do pokoje za Filipem a svěří se mu, že na lukostřelbu přestal chodit kvůli Martině. Děda se chce lukostřelbu naučit, a tak to jdou vyzkoušet ven. Ženy zase v kuchyni zvažují, co uvaří. Nemohou se domluvit, a tak dojde na rodinné hlasování. Marcela si domů opět přivede spolužačku Lindu, která jí navrhla, že by o svátcích mohla bydlet u nich. Marcela pak prosí Veroniku, aby se za ni přimluvila u mámy, která jí to nechce dovolit. Marcela následně Maléřovým prozradí, jaké peklo si zažila o svátcích s opilým tátou a nechce, aby se to opakovalo.

Zraněný Šíma

Tereza donesla Gábině cukroví, probírají spolu svátky a Mastného, který je nyní s Alešem jedna ruka. Tereza Gábině pomůže s výzdobou. Alešem s Mastným jdou Šímu učit bruslit. Ten pak kulhá, protože dostal pukem. Mastný s Alešem ho povzbuzují, že to nic není. To Šíma tvrdí i Gábině, která se zděsí a má hned starost. Chce s ním jít k lékaři, podle Aleše to je ale zbytečné. Gábina Šímovi nohu alespoň leduje. Mastný se domlouvá s Gábinou na svátcích. V pátek s nimi chce oslavit Šímův svátek. Nakonec se domluví i na Štědrý den, protože s Květou být nechce.

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz