Ulice 20.5.2019 - 3681. díl - Jakub mezi Magdou a Kalinou

Jak dokázat podvod a usvědčit pravého viníka? Za normálních okolností by to mělo být ve škole hračkou. Pokud má student písemku na výbornou a pak si s těmi samými či jednoduššími příklady neporadí, má smůlu. Jenže v případě Jakuba, kterého učí Magda a Mojmír Kalina doučuje, to tak jednoznačné není. Přestože samotný Jakub při písemce nepodváděl, jedná se v jeho případě o podvod, který bude muset řešit dokonce i ředitelka školy… Jak se k celé kauze postaví? A co to udělá se vztahy ve škole?

Ája přitvrzuje

Ája systematicky pracuje na svém projektu jménem Matěj. Mastného kvůli tomu hned ráno požádá o půjčku sta tisíc s ujištěním, že tahle investice se jí rozhodně vyplatí. Okamžitě mu také slíbí, že jakmile jí tato investice začne nést první ovoce, půjčku mu i s úroky vrátí…

Ája toho má v plánu ale mnohem víc. Později si s Matějovou pomocí k němu přestěhuje i zbytek svých věcí, takže z dočasného pobytu je najednou společné bydlení na dobu neurčitou. Oslavit to chce Ája večeří, na kterou by ráda pozvala i Matějova tátu… Na co Ája potřebuje tolik peněz? Co má za lubem? Jak si chce pojistit Matěje? A jak dopadne společná večeře s Tomášem?

Kalinův podraz

Magda probírá hned ráno ve škole s Otou trapas, který se jí stal v pátek s Jirkou. Nedorozumění s polibkem ji hodně mrzí, protože Jirku považovala celou dobu za výborného kamaráda. Jirka však není jediný, koho Magda musí řešit. Je jí divné, že Jakub, který ještě před pár dny propadal, má čtvrtletní písemku na výbornou. Pro jistotu ho ještě přezkouší, aby zjistila, nakolik učivo doopravdy ovládá. Díky tomu se konečně dozví pravdu… Jak si to Magda vyřídí s Kalinou? Jak se k tomu postaví ředitelka školy Puklická? Co to znamená pro Jakuba? A jak to spolu nyní mají Jirka, Magda a Miki?

Drsné výhrůžky

Jakmile se jedná o boj proti systému, je na Mária stoprocentní spolehnutí. Od rána drží s Vilmou Nyklovou řetězovou hladovku, jak jí v pátek slíbil. Dokonce mu nefalšovaně i kručí v břiše, protože na rozdíl od ní od včerejška opravdu nejedl. Hlady je však z prozaického důvodu – na jídlo nemá peníze. Zatímco Vilma Nyklová setrvává u své pasivní rezistence, Lumír sází v boji proti Mastnému na jeho první exmanželku. Sejde se s ní v Coolně, aby spolu probrali rozhovor, který poskytne médiím… Čeho se Milena Pumrová obává? Jak se o jejím spojenectví s Lumírem dozví Mastný a jak zareaguje? A jaké to má následky?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz