Ulice 3.10.2019 - 3744. díl - Lumír se upisuje ďáblu

Kam až může zajít snaha pomoci svým blízkým uskutečnit jim jejich sen? Co všechno člověk udělá či obětuje, aby ti, na kterých mu záleží, byli šťastní? Lumír se zpronevěřuje sám sobě i svým zásadám od chvíle, kdy jemu a jeho rodině začal jít po krku starosta Mastný. To, co ještě před rokem sám odsuzoval, nyní Lumír dělá ve jménu pomsty. Dokonce se spolčil také s člověkem, se kterým je spjata jeho temná minulost. Teď zajde ještě dál – upíše se svému ďáblu… K čemu a proč se Lumír odhodlá? Kdo a jak ho má v hrsti?

Tonda Hložánek má svůj velký den. Oficiálně je jmenován starostou a uveden do funkce. Zatímco slaví vítězství a naplno si užívá návrat na vrchol, Radek Mastný musí skousnout další potupu…

Velký důvod k oslavě nemá kupodivu ani Lumír, kterého hryže svědomí. Je sice rád, že Mastný dostal co proto, ovšem za cenu, jež je pro něj příliš vysoká. Obětoval kvůli tomu Milenu Pumrovou. Tonda Hložánek to ale tak fatálně nevidí. Podle něj si přišli na své všichni, dokonce i Mastného první exmanželka. Později se Lumír sejde s Pokladníkem, jenž pro něj má peníze potřebné na rekonstrukci. Jen tak mu je však nepůjčí… Čeho by mohl Lumír později hořce litovat? Jakou podmínku půjčky má Pokladník? Jak se Tonda ujme své funkce? A co Lumír udělá, aby umlčel své špatné svědomí?

Překvapivá nabídka i nečekaná hrozba

Marie se zastaví hned ráno za Blankou s návrhem ohledně statku, který je podle ní ideálním řešením pro obě dvě. Má to promyšlené do nejmenšího detailu, ovšem s jednou věcí přeci jen nepočítá. S nečekanými komplikacemi tam, kde to vůbec nepředpokládá. Blanka si máminy nabídky hodně cení, ale co se realizace týče, musí ji zklamat. Má to totiž malý háček, kvůli kterému musí nejprve udělat jeden zásadní krok… Čím Blanka překvapí mámu? Co se moc nezdá Amálii? Co je pro ni překvapivě hrozbou? A co udělá Vlastimil Pešek za zády svých blízkých?

Velké otazníky u Anči a Bedřicha

Anča náhodou narazí v hospodě na Ondru, který si hned postěžuje, jak v práci teď nestíhají. Citelně tam chybí Matouš, od začátku týdne navíc postrádají i Bedřicha. O tom, že Bedřich odjel, nemá Anča nejmenší tušení, takže ji Ondrova informace docela zaskočí. Ještě více ji později překvapí skutečnost, že je asi jediná, kdo o Bedřichově výletu na motorce neví… Jak Anča vztah s Bedřichem nyní vnímá? S jakou se vrátí Bedřich? Proč zalže Frantovi? A před jakou výzvu postaví Anču Růža?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz