Ulice 25.10.2019 - 3760. díl - Petr Kaštan balí Marii

Co všechno člověk někdy udělá, aby sbalil tu, kterou si vyhlédl? Je úplně jedno, jestli mu je dvacet, čtyřicet, šedesát či víc. Chce zapůsobit, snaží se, aby si ho dotyčná všimla, dělá věci, které by jinak neudělal. Výjimkou není ani Petr Kaštan, jenž dnes vezme Marii útokem. Bohužel netuší, že Marie není z těch, které omdlévají pokaždé, když je něco vyleká, nýbrž reagují přesně opačně – dobře mířenou ranou… Co se stane? Jak Kaštan doplatí na své namlouvání?

Rozinina rozlučka

Rozina pořádá dnes večer rozlučkovou rodinnou večeři, protože už zítra na rok odlétá na cesty. Přestože jí na tom hodně záleží, dva lidi, kteří jsou pro ni velmi důležití, budou u stolu zřejmě chybět – táta a děda. To mrzí i Veroniku, jež se včera pokoušela tátovi marně domluvit, aby se přišel s Rozinou rozloučit…

Pro Veroniku je vlastně divné i to, že na večeři nebude Martin. Ten je s tím smířený, neboť sám cítí, že do rodiny už tak úplně nepatří, byť se jedná o jeho dceru. Nechce Rozině kazit večer, protože mu je jasné, že Josef by jeho přítomnost nevydýchal. Ovšem právě Josef stále trucuje a s Radkou k Veronice večer nedorazí… Co je pro všechny největším překvapením večera? Jak se Rozina rozloučí se svými blízkými? Co navrhne Veronice Martin? A co provede Filip Kristýně?

Vyhrocený konflikt

Vlastimil Pešek pořád nedokáže zpracovat Mariin coming out. Je z toho hodně přešlý, nechápe, kde se to v ní tak najednou vzalo, když v mládí byla normálně zamilovaná do kluků a právě kvůli jednomu z nich spolu takovou dobu nemluvili. Amálie se mu snaží domluvit, aby si s Marií o všem normálně promluvil, ale je to marné. Jakmile se u nich Marie objeví, Vlastimil Pešek se do ní docela drsně pustí, takže je z toho další sourozenecký vyhrocený konflikt… Čím Vlastimil Pešek raní Marii? Čím mu naopak udělá radost Adriana? Jak dopadne Kaštanův další pokus o sbalení Marie? A na čem se dohodnou Kaštan s Vlastimilem Peškem?

Vojta poprvé u Karly a Máry

TKarla a Mára se už hodně těší na dnešní Vojtovu návštěvu. Karla si kvůli tomu dokonce přivstane, aby mu upekla koláč podle Věrčina receptu. Přestože se opravdu snaží, kvůli malé nepozornosti může celý svůj výtvor vyhodit do popelnice. Mára začne okamžitě zahraňovat situaci. Zavolá mámě a požádá ji, aby jim koláč pro Vojtu upekla, neboť on i Karla musí do práce… Jak se s tím Věrka popere? Co docela vezme Jirku Hermana? Jak Karla a Mára zvládnou první Vojtovu návštěvu? A jaké špatné zprávy se pak dozví?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz