Ulice 7.11.2019 - 3769. díl - Setkání Světlany a Pokladníka

Je možné udělat za minulostí tlustou čáru a začít znovu, s čistým štítem? Co dělat, když nás dožene právě naše temná minulost? Světlana věří, že se jim podařilo uniknout ze spárů mafiánů v čele s Pokladníkem, že pro ně nejsou již zajímaví. O to větší šok zažije, když se právě s Pokladníkem nyní setká v místech, kde by to ani ve snu nečekala, v místech, kde se až dosud cítila v bezpečí… Jak tohle shledání zvládne? Kde a proč se Pokladník bez varování objeví? A co všechno se tím rozpoutá?

U Nyklových panuje od brzkého rána nervozita, protože dnes je čeká velký den. Vendula otevírá své vysněné bistro. Vilma Nyklová si přivstane, aby uvařila čerstvou polévku, kterou chce Vendula servírovat prvním zákazníkům. Přestože se zdá, že je vše zalité sluncem, Vendula má docela nahnáno…

Vilma Nyklová si slavnostní otevření bistra opravdu užívá. Po několika měsících je opět za pultem a v centru dění, takže celá jen září. Spolu s ní to prožívá i Růža, jež ji přijde podpořit, či drbna Migašová. Velkou slávu si nenechá ujít ani Světlana, která kvůli tomu přijede s Lexíkem z Málkova. Na akci však dorazí také někdo, kdo rozhodně není zván – Pokladník… Co se semele mezi Pavlem a Pokladníkem? Jak dopadne Světlanino nečekané setkání s Pokladníkem? Co jí k tomu řekne Lumír? A co je divné Vendule?

Vyřizování účtů

Mezi Karlou a Márou je po včerejšku stále napětí, i když se oba dva snaží o usmíření. Bohužel na to není dost času, neboť Mára musí jet se zákaznicí na letiště. Ještě než vyrazí, smontuje židličku pro Vojtu, čímž Karlu hodně potěší. Přesto mezi nimi stále visí včerejší hádka i dnešní konečné rozhodnutí ohledně pěstounské péče. Mára stále váhá, jestli do toho jít. V dětském domově se však později stane něco, co ho přiměje k docela radikálnímu postoji… Co se přihodí? Proč Mára uvidí rudě? Jak se nakonec rozhodne? A jak na to zareagují Karla, Věrka či Jirka Herman? Jak si právě Jirka a Mára vyřídí účty?

Naděje i otazníky

Anča i Zuzana jsou nadšené z Franty, jenž se rozhodl jít si za svým snem a přihlásit se na FAMU. Obě mámy jsou na něj pyšné, fandí mu a zároveň oceňují, jak se okamžitě vrhl do příprav na přijímačky. Zatímco dění kolem Franty Anču těší, rozchod s Bedřichem ji stále mrzí. Pořád se s tím nevyrovnala, navíc ji i dost zasáhla zpráva, že ji Bedřich už vyměnil za jinou… Co si o tom myslí Zuzana? Jak to Bedřich s Alicí doopravdy má? Co vypadá už docela podezřele? A jak si z Bedřicha vystřelí Franta?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz