Ulice 3.12.2019 - 3787. díl - Sociálka u Karly a Máry

Co všechno může ovlivnit šetření sociálky, jestli dokážete být dobrými rodiči? Jak málo někdy stačí k tomu, aby člověk ztratil to, na čem mu hodně záleží, včetně iluzí o svých blízkých? Sociálka se tentokrát zaměřila na Karlu a Máru, aby posoudila, zda se zvládnou postarat o malého Vojtu a vytvoří mu takové zázemí, jaké potřebuje. Úřednice je opravdu důkladná, nechce nic podcenit. Díky tomu se dostane i do situací, jež vyvolají spoustu pochybností. Navíc se ukáže, že se o Karlu a Máru nezajímá jen tak náhodou… Kdo šetření sociálky neustojí a proč? Jaké výsledky šetření přinese? Kam až zajde Věrka ve snaze varovat Karlu a Máru před všemi úskalími, jež osvojení dítěte může skýtat? A čím Karlu a Máru šokuje malý Vojta?

Katarinina krize

Katarína vstane brzy ráno, aby odstříkala mléko pro malého Vincenta. Matěje potěší zprávou, že jí to už docela jde, ovšem vzápětí přijde další studená sprcha. Katarína odmítne jet s Matějem do porodnice za synem s odůvodněním, že je hodně unavená a pořád ji bolí jizva…

Matěj se snaží být Kataríně oporou, chápat ji, ale je to pro něj čím dál těžší. Rád by jí nějak pomohl, jenže neví jak. Zatímco doma vládne takřka pohřební nálada, v porodnici Matěj dobije baterky díky Vincentovi, kterého si poprvé pochová. Přesně tohle je pro něj vzpruha, jakou nyní potřebuje. Když to pak nadšeně líčí Kataríně, její reakce ho docela rozhodí… Co mu na to Katarína poví? Co si o ní myslí Vlaďka? Co pro ni udělá Lubica? Co i jí začne dělat těžkou hlavu?

Trable s Věrkou i úřednicí

Jirka Herman si ráno sype před Karlou a Márou popel na hlavu kvůli úřednici ze sociálky, kterou svým výstupem docela vyděsil. Rád by to nějak napravil, dokonce chce za úřednicí zajít, ale podle Karly to je zbytečné. Úřednice si ho vyhledá sama coby Karlina nadřízeného. Bohužel ho svými otázkami a přístupem natolik vykolejí, že Jirka Karle nanovo docela zavaří. Ke všemu se do plánů Karly a Máry ohledně Vojtovy adopce začne míchat Věrka, a to takovým způsobem, že Karle nadobro dojde trpělivost… Co je pro Karlu poslední kapkou? Proč Herman před úřednicí raději prchne? Kdo poslal na sociálku udání? A jak se zvrtne Tonyho oslava?

Dan se vrací

Bedřich má další rande s Alicí. Opět skončí u něj doma v posteli, což oba baví, ovšem má to svá úskalí. Mezi ně patří například Franta, jenž s Bedřichem bydlí a kvůli kterému proto musí kontrolovat čas, aby je nenachytal v posteli. Zatímco Alice je na Frantu už zvyklá, Dana, jenž neohlášeně zajde za Bedřichem domů, jeho přítomnost docela překvapí… Jak spolu Alice a Franta vycházejí? Jak Franta zareaguje na Dana? Proč Dan opět vyhledá Bedřicha? A jak se k tomu Bedřich postaví?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz