Ulice 5.12.2019 - 3789. díl - Mikuláš v Bistru

Jak o sobě dát vědět, když rozjíždíte nový podnik? Vendula využije dnešního Mikuláše ke speciální akci v bistru, do níž zapojí nejen svou rodinu včetně Mária, ale i někoho, kdo má k Nyklovým a pekařství hodně blízko, někoho, kdo se do starých známých míst vrátí v rouše anděla. Jenže jak to tak bývá, ne všechno se vydaří podle Venduliných představ. V bistru se to najednou začne hemžit čerty a ukáže se dokonce i samotný ďábel… Jakou akci Vendula vymyslí? Jak se jí to vymkne z rukou? A čím Mário nečekaně zaboduje při promu této akce?

Vendula je od rána v bistru v kostýmu čertice, natěšená na dnešního Mikuláše. Díky včerejšímu streamu čeká spoustu zákazníků, a tak si domluví s Ančou výpomoc, aby obrovský nápor zvládli. Přestože vše vypadá zalité sluncem, záhy přijdou první problémy a komplikace…

Vendula automaticky předpokládá, že Pavel dnes bude za Mikuláše a Mário za anděla stejně jako vloni. Jenže ani jeden z nich její očekávání nesplní. Pavel přijde do bistra v kostýmu čerta, protože kostým Mikuláše nesehnal. Také Mário si to přihasí coby čert, neboť si už nepamatoval, že má být za andělské stvoření. Tuhle komplikaci Vendula díky Anče vyřeší celkem hravě, ovšem další přijdou vzápětí… Jak si v bistru užijí Mikuláše? Jak si Lumíra a jeho blízké vychutná Mastný? Co je pro Lumíra obrovská podpásovka? A co je pro Pokladníka skvělým byznysem?

Trable v dílně

Bedřichovi je ráno hodně zle. Nejraději by zůstal v posteli, ale už kvůli Danovi musí do práce, protože ho nechce nechávat na krku Ondrovi. Navíc je kvůli Jardově nepřítomnosti sám zavalen prací, takže mu vlastně nezbývá nic jiného než se pustit v dílně do díla. Přestože mu je dost mizerně, potěší ho Frantova zpráva, že dnes jde na mikulášskou, což jinými slovy znamená, že domů dorazí až hodně pozdě. Pro Bedřicha to je avízo, že má odpoledne prázdný byt, tudíž i dostatek soukromí pro jednu dámskou návštěvu… Co Bedřichovi nevyjde podle jeho představ? Co je na Danovi už hodně podezřelé? Proč ho i Ondra podezírá z toho, že fetuje? A jak se k tomu Bedřich postaví?

Rány pro Marii

Blanka má pro mámu hned několik překvapivých novinek. Asi tou největší je fakt, že Kristýna odjela už v úterý s tátou do Jihlavy, odkud se má dnes vrátit. Marii udiví, že jí to vnučka nedala vědět. Ještě více ji ale zarazí informace, že Filip zlomil Kristýně srdce. Další novinky se týkají Vánoc. A právě kolem nich Blanka i Evžen nenápadně krouží, neboť nemají moc dobré zprávy… Jak to vypadá s letošními Vánoci? Jak se Marii pomstí zhrzený Kaštan? Kdo jí je velkou oporou? Jak na tom je Kristýna po návratu z Jihlavy? A co vypoví o Luďkově charakteru?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz