Ulice 16.12.2019 - 3796. díl - Mastný otvírá oči Světlaně

Čeho všeho je člověk schopný kvůli pomstě, zvláště v předvánočním čase? Jak si dokáže vychutnat ty, kteří mu zkřížili plány a zabránili jeho levotám? Radek Mastný nehodlá šetřit ani Lumíra, ani jeho rodinu, i když je advent a vánoční svátky se rychle blíží. Tím spíš Lumírovi s chutí zasadí další ránu. Tentokrát padne do jeho spárů nic netušící Světlana, které s gustem otevře oči a poví jí celou pravdu a jejím manželovi… Co všechno se od něj Světlana dozví? Jak zareaguje? Co to udělá se vzájemnými vztahy v rodině? A k čemu to vyprovokuje Lumíra?

Soužití Filipa, Martina a Šárky

Martin je rozhodnutý Filipa zkrotit, i když to i pro něj znamená velká omezení. V dílně se dohodne, že bude každé odpoledne pracovat z domova, aby měl syna pod kontrolou. To se Filipovi samozřejmě ani trochu nelíbí, což dá tátovi svým chováním ihned najevo…

Martin je odhodlaný Filipovy drzosti ustát, nenechat se vytočit. Musí se ale hodně ovládat, aby mu neruply nervy. Filip totiž neustále zkouší, co si vůči němu může dovolit. Je drzý a arogantní, ovšem drží se trochu zkrátka, neprovokuje tolik jako minulý týden mámu nebo Šárku. Tu i nadále před tátou okatě ignoruje. Ke všemu nešetří jízlivými poznámkami na pořádky, jež Martin nyní zavádí… Proč Martin málem vybouchne jak sopka? Co už nevydýchá? Co je docela velkou podpásovkou pro Šárku? A kdy se právě Šárka překvapivě Filipa zastane?

Bedřichovo přiznání

Alice a Bedřich mají byt jen pro sebe, neboť Franta odjel za synem. Alice zůstala u Bedřicha přes noc, takže si ráno užívají společné chvíle a domlouvají na odpoledne, kdy se mají sejít s Milošem a Evou. Tohle setkání trochu zkomplikuje fakt, že Knoblochovi s sebou vezmou i malého Miloška. Miloš se proto s Bedřichem dohodne, že přijdou k němu, aby nemuseli chodit se synem do hospody. Jakmile později Miloš spatří Alici, okamžitě zbystří. Stejně tak i Eva, jež si udělá ihned jasno… Co je Milošovi podezřelé? Co si o Alici myslí Eva? Jak jejich seznámení dopadne? Co Alici prozradí Bedřich? A jak Bedřich vyřeší problém s Danem?

Mastný vs. Světlana

Mário se pochlubí Vendule a Pavlovi, jakého vzácného hosta měli v bistru a jak je on sám už slavný. Ti dva ale nezareagují přesně tak, jak by si představoval. Máriovi to náladu nezkazí, naopak v něm uzraje plán, jak ty dva přesvědčit, že není jen tak někdo. Lumírovi, Vendule i Nyklové udělá obrovskou radost příjezd Světlany s Lexíkem. Vendula s malým bráškou vyrazí hned na kluziště, Světlana si stoupne v bistru za pult místo ní. Toho samozřejmě využije Mastný k dalšímu zákeřnému útoku… Jak si Mastný vychutná Světlanu? Jaké to má následky? Co všechno Světlana odhalí? A co to udělá s jejím vztahem s Lumírem?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz