Ulice 19.12.2019 - 3799. díl - Velká změna u Kataríny

Jak moc dokáže s ženou zamávat komplikovaný, předčasný porod? Co to udělá s její psychikou? Katarína je stále jako tělo bez duše, ale změnit to nedokáže, i když má obrovskou oporu v Matějovi a své rodině. Jako by pořád na něco čekala, něčeho se obávala. Až dnes dojde k něčemu, co ji donutí vylézt ze své ulity, k něčemu, co je pro ni i celou její rodinu novým začátkem… K jaké velké události dojde? Co to udělá s Katarínou? A na čem se nakonec dohodnou s Matějem jen pár dní před koncem roku, který jim od základů změnil jejich životy?

Matěj se ráno opatrně zeptá Kataríny, jestli by dnes nejela za Vincentem s ním. Katarína mu ale se slzami v očích přizná, že se na to necítí. Matěj ji do ničeho netlačí, i když ho to trápí a dělá mu její stav starost. Podobně to má také Lubica, která si na Katarínu vymyslí malou lest…

Lubica si je jistá, že pokud v Kataríně probudí dostatečně velkou zvědavost, jak Vincent nyní vypadá, a jestliže si Katarína svého syna jen jednou pochová, bude vyhráno. Nepochybuje, že se z Kataríny okamžitě stane ta nejlepší máma pod sluncem. Proto dnes přinese album starých rodinných fotek a rozpoutá debatu, komu je vlastně Vincent podobný. Matěj okamžitě pochopí, oč jí jde, a hned se přidá. Katarínu to samozřejmě zaujme, zvláště ujištění obou, že malý má oči po ní. Později se navíc stane něco, co u Kataríny a Matěje radikálně změní celou situaci… Co je pro oba pořádný šok? Čím Katarína všechny překvapí a Matěje dojme? Co je pro oba malý svátek i velký vánoční zázrak dohromady?

Šokující přiznání

Blanka a Evžen se ráno probudí celí rozlámaní, protože na pohovce moc pohodlné spaní není. Oba to ale rádi přejdou kvůli Adrianě a malé Klárce. Hlavně Evžen je nesmírně šťastný, že má dceru s vnučkou doma. Adriana dopoledne zavolá konečně i dědovi velkou novinku. Postará se mu tím o pořádný šok, protože by čekal cokoliv, jen ne zprávu, že vnučka je i s malou Klárkou v Praze. Vlastimil s Amálií na nic nečekají a okamžitě se rozjedou domů, aby si je náležitě užili… Jaké je jejich shledání? Jak chce Adriana stmelit rodinu? Jak se jí to povede? Co Vlastimil Pešek jen tak nerozdýchá? Co všechno Adriana přizná?

Poslední kapka i nečekaná výhrůžka

Arnošt se přes den zastaví za Márou, aby ho požádal o peníze, které potřebuje k dokončení vánočního překvapení pro Vojtu. Mára mu dá, kolik si řekne, aniž by chtěl nějaké vyúčtování. Zároveň počítá s tím, že by Arnoštovi zaplatil i práci, ale to Arnošt okamžitě odmítne s tím, že to dělá pro Vojtu, nikoliv pro peníze. Všichni se na Vánoce s Vojtou už těší, jenže všeobecná předvánoční idylka se nekoná kvůli Věrce. Ta by se na jednu stranu moc ráda usmířila s Karlou i Márou, zároveň ale urputně prosazuje svou a varuje je před adopcí. Zajde to tak daleko, že Márovi vmete do obličeje i Moniku. To je pro něj poslední kapka… Jak na to zareaguje? Čím Mára nepotěší Luboše? Jak si to Luboš vyřídí s Věrkou? A co na to řekne Karla?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz