Ulice 7.1.2020 - 3802. díl - Filipovy osmnáctiny

Jak velkým předělem jsou v životě teenagerů osmnácté narozeniny a nabytí plnoletosti? Pro někoho jsou osmnáctiny jen důvodem k pořádné oslavě, jinak se toho v jeho životě moc nezmění. Někdo ovšem čeká na osmnácté narozeniny jako na vysvobození, kdy může konečně od základů změnit svůj život. Mezi tyto oslavence patří také Filip, jenž se dnes konečně dočká. Je mu osmnáct, což pro něj znamená obrovskou životní změnu, která se dotkne všech jeho blízkých. Filip za sebou totiž u Martina a Šárky práskne s gustem dveřmi a odejde z domova… Kam Filip půjde? Co to udělá se vzájemnými vztahy? A jak své narozeniny vlastně oslaví?

Filip dnes slaví vytoužené osmnáctiny. Pro Veroniku to hodně znamená, přála by si, aby se jejich vztahy konečně urovnaly. Blance přizná, jak smutné měla Vánoce, o kterých nakonec zůstala sama. Má pocit, že Filip jí neodpustil to, že musel jít bydlet s tátou a Šárkou, protože ona ho už prostě nezvládala…

Veronika není příliš zadobře ani s tátou, jenž ji obviňuje, že se Filipa zbavila kvůli Patrikovi. O co více to v rodině skřípe, o to více je Veronika vděčná, že s Filipem nakonec jeho narozeniny oslaví, byť trochu jinak, než si představovala. Přestože se zdá, že Filip šel do sebe, stále to mezi nimi není jako dřív. Pořád je to ale mnohonásobně lepší než vztah Filipa a táty… Co Veroniku raní? Jak si Filip vyřídí účty s tátou a Šárkou? Proč Martin opět uvidí rudě? Co Filip provede a s jakými následky?

Evženův radikální krok

Kristýna má ráno šílenou kocovinu. Blanka by si ji nejraději hned podala, jenže jí je jasné, že by to bylo zbytečné. Kristýnu nechá doma, plánuje si s ní promluvit až odpoledne. To se ani trochu nelíbí Evženovi, podle kterého je Blanka na Kristýnu příliš měkká. Blanka mu to vyvrací, kvůli Kristýně je mezi nimi po ránu docela dusno. Odpoledne u nich atmosféra zhoustne ještě víc. Vyhrotí se to natolik, že Evžen dospěje k poměrně radikálnímu rozhodnutí… Co se stane? Čím Kristýna namíchne Blanku natolik, že ji povolí nervy? Co neustojí Evžen? A co je právě pro něj poslední kapkou?

Peklo s Mastným

Mastný ztropí v bistru scénu hned ráno, kdy si tam nakráčí a domáhá se volného stolku, přestože je v podniku plno. Ke všemu se nevybíravě pustí do Anči, která nemá vůbec ponětí, oč se jedná. Vendula se snaží napjatou situaci uklidnit, ale Mastný si dost arogantně podá před zákazníky i ji. Vendulino ponížení mu však nestačí. Vzápětí si vychutná i své rivaly z radnice… Jak dopadne střet Mastného s Ájou a později i s Tondou Hložánkem? Co všechno si Mastný dovoluje v bistru? Proč by si to s ním Pavel nejradši ihned vyřídil? A jak se k tomu všemu postaví Lumír?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz