Ulice 7.4.2020 - 3864. díl - Vojta u zápisu do školy

Co je zásadním mezníkem v životě každého dítěte? Na co se obvykle hodně těší? Vojta se už nemůže dočkat, až začne chodit do školy. Dnes jde k zápisu, což je pro něj i Karlu s Márou hodně důležitý moment. Snaží se udělat na paní učitelku co nejlepší dojem, ovšem ani to někdy nestačí. Jenže Vojta není z těch, kteří by se vzdali jen tak, bez boje… Jaké komplikace nastanou při zápisu? Co všechno Vojta udělá, aby se z něj stal na podzim školák? A jak velké dilema kvůli tomu řeší Karla a Mára?

Vojta se ráno nemůže dočkat, až konečně vyrazí na zápis do školy. Těší se, jak se paní učitelce pochlubí, co všechno už umí, aby jí dokázal, že je již velký a od září může chodit do školy. Při zápisu opravdu zaboduje, jenže jak se ukáže, Márovy obavy kvůli posudku od psychologa nebyly liché… Co Márovi a Karle doporučí při zápisu Landová? Co Věrka moc nezvládne, byť to opět myslí dobře? A jak Vojta přijme rozhodnutí Karly a Máry ohledně školy?

Šárka a svatba

Martin se snaží ráno přemluvit Šárku, aby si to ještě rozmyslela a na Rozininu svatbu s ním do Loučky jela. Šárka je v tomto ovšem neoblomná. Dovede si živě představit, jak by na její přítomnost zareagoval Veroničin prchlivý táta. A protože tím nechce veselku pokazit, raději to nemíní riskovat. Josef jí dá později nevědomky za pravdu. Navíc se ukáže, že v případě svatby měří dvojím metrem… Proč se Martin ocitne u Šárky opět na vedlejší koleji? Koho Josef překvapivě pozve na svatbu své vnučky? A jak přísný dokáže být Filip ve chvíli, kdy jde o mámino zdraví?

Landová úřaduje

Úřadování Landové coby zástupkyně nemocné ředitelky školy se začíná zajídat už i Mojmíru Kalinovi. Její metody se mu zamlouvají čím dál méně. Spolu s Otou je vzácně zajedno, že to Landová začíná opravdu přehánět. Ota navíc řeší i Jakubovu partičku, která mu nic nedaruje… Čím Landová namíchne Kalinu? Jak si Jakub a spol. vychutnají Otu? A co se moc nezdá Božence Puklické?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz