Ulice 8.4.2020 - 3865. díl - Spor Kaliny a Landové

Dokážeme přijímat změny, jež se kolem nás dějí, nebo jsme spíše jejich odpůrci a odvoláváme se na tradice? Mojmír Kalina a Ota jen těžko skousávají panování ambiciózní Landové, jež se stala dočasnou ředitelkou školy po dobu nemocenské Boženky Puklické. Landová jim totiž dává denně najevo, že jim na rozdíl od Puklické nebude trpět žádné úlevy. Dokonce se zdá, že si na ně zasedla a snaží se jim co nejvíce znepříjemnit život. Co už Mojmír Kalina nevydýchá? Jak se mezi ním a Landovou nečekaně vyhrotí?

Ota nemůže pustit z hlavy dění ve škole. Vaška požádá, aby opět projel příspěvky ve studentské skupině, jestli tam náhodou není něco nového. Vašek ho sice uklidní, že se nic neděje, ale jen co Ota zahájí vyučování ve své třídě, opět přituhne. Najednou si nebude ničím jistý, přestane důvěřovat dokonce i svým smyslům. A právě o tohle Jakubově partičce jde… Jak si z Oty vystřelí celá třída? Co to s ním udělá? Jak vše praskne? Proč se Kalina obuje do Landové? A z čeho Otovi docela zatrne?

Vojtův další útěk z domova

Karla a Mára se od rána snaží zvednout náladu zklamanému Vojtovi, ale neúspěšně. Vojta začíná trucovat, protože se nedokáže vyrovnat s tím, že v září nenastoupí do školy jako ostatní děti ze školky. Ovšem nebyl by to on, aby ještě nezabojoval o své štěstí. V nestřeženém okamžiku uteče z domova, aby vzal přijetí do školy do vlastních rukou… K čemu nakonec přiměje Karlu? Co všechno je ve hře? Jak u Vojty opět zaboduje Luboš? A k jaké překvapivé žádosti o ruku dnes dojde?

Jana, Bára a Franta

Jana má nad čím přemýšlet. Poctivě čte knížku od Bruna a láme si hlavu, proč jí věnoval zrovna tuhle prózu. Elen však zajímá mnohem víc její pátrání po otci. Jana ji bohužel zklame. Přizná, že zatím žádný další krok neučinila… Proč? Z čeho má obavy? Co si o tom myslí Elen či Bára? A čím Bára naprosto vykolejí Frantu?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí

Přehrát video

Zdroj: http://ulice.nova.cz