Ulice 30.9.2020 - 3903. díl

Jak zastavit někoho, koho máme nade vše rádi a kdo si chce vzít dobrovolně život, aby zvítězil nad zákeřnou nemocí? Magda se nedokáže smířit s tím, že její máma chce už brzy dobrovolně navždy odejít kvůli zhoršující se Alzheimerově chorobě. Podle Zdenky to je ale jediný způsob, jak si zachovat důstojnost, jak zabránit nemoci, aby ji úplně připravila o rozum, a vzala jí tak její osobnost. Jenže Magda mámino rozhodnutí vnímá jako předčasný konec bohatého života. Aby jí v tom zabránila, odhodlá se k něčemu, co by za jiných okolností určitě neudělala a co se jí samotné příčí. K činu, který Zdenku hodně raní a který jí jen tak neodpustí... Co Magda mámě provede? Jaké to má následky?

Magda se stále nedokáže smířit s máminým rozhodnutím. Anče přizná, že je ochotná udělat cokoliv, jen když mámě zabrání v předčasném odchodu. Klidně i za cenu toho, že s ní máma už nepromluví. Svá slova bohužel naplní i činy. Udělá další obrovský podraz, který je na Zdenku již moc… Co Magda provede? Jak na to Zdenka zareaguje? Jak Tomáš? A co šokuje Magdu?

Karla odchází na mateřskou

Karla se loučí v práci a odchází na mateřskou. S Jirkou Hermanem však i nadále zůstává v kontaktu, neboť je pro ni víc než jen kolega. Ten doufá, že se mu parťačka brzy vrátí, ovšem Karla to tak jednoznačně nevidí. Velkou novinku má také Věrka, jež se rozhodne splnit jeden ze svých slibů… Co chce Věrka udělat? Jak to vezme Luboš, kterého se to také hodně týká? A jaký nález docela zaskočí Karlu?

Lumír do Málkova

Lumír se připravuje na obrovskou životní změnu. Světlana s Lexíkem mu natolik chybí, že se chce za nimi přestěhovat do Málkova, aby byli zase normální rodina. Vendulu to moc nepotěší, neboť to znamená, že o tátu znovu tak trochu přijde. Lumír ale není sám, kdo řeší stěhování. K zásadnímu kroku se rozhodne také Světlana… Čím Světlana překvapí Lumíra? Co mu navrhne? Co zarazí na radnici Mária? A jak se Nyklové a spol. vydaří další představení?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí zde

Zdroj: https://novaplus.nova.cz/porad/ulice