Ulice 6.10.2020 - 3907. díl

Dokážeme respektovat rozhodnutí našich nejbližších a být jim oporou i v hodně těžkých chvílích? Magda si připadá jak ve zlém snu od chvíle, kdy jí máma oznámila, že chce podstoupit asistovanou sebevraždu, aby zvítězila nad rychle se zhoršující Alzheimerovou chorobou, jež ji připravuje o rozum. Magda se snaží mámu zastavit za každou cenu, protože podle ní má ještě spoustu krásných dní před sebou. Právě dnes dojde k rozhodujícímu zvratu, který hodně zamává nejen s Magdou, ale také s její mámou, Tomášem a dalšími, zvratu, který se podepíše na jejich životech... Co se stane? Co je pro každého z nich hodně těžkou zkouškou? Jak ji zvládnou? Jedny z nejemotivnějších scén v Ulici vůbec se odehrají právě tento týden.

Magda je jako tělo bez duše. Otovi ve škole přizná, že pořád nevěří, že se to děje, že mámě její rozhodnutí nedokázala rozmluvit. Přesto pořád odmítá odletět s mámou a Tomášem do Švýcarska. Ti dva na ni dokonce čekají před domem, aby ji na poslední chvíli přemluvili, ale nepodaří se jim to. Po jejich odjezdu na letiště se Magda úplně sesype… Jakou oporu najde Magda v Otovi a Hedvice? K čemu se nakonec odhodlá? A jak na tom je Zdenka po příletu do Švýcarska?

Danova vyjímečnost

Alice je Danovi velkou oporou. Povzbudí ho před zítřejší návštěvou psychologa, ze které má docela nahnáno, a pozve ho večer na koncert, aby se odreagoval. Dan to nadšeně přijme, zvláště když zjistí, že jdou jen sami dva. Alice ho později povzbudí ještě víc, když náhodou zjistí, v čem je Dan výjimečný… Čím Anču moc nepotěší Bedřich? Co o Danovi nikdo netuší? Co překvapí i jeho samotného? A proč se pozdě večer Dan pustí do Bedřicha?

Bářino přiznání

Bára a Jana hned ráno informují Elen o včerejším setkání s Marešem, i jakou novinku Mareš má. Elen už začíná být docela skeptická ohledně blížícího se soudu. Bára to ale nevzdává. Janě a Elen přizná, že zřejmě trpí posttraumatickou poruchou. Dokonce je ochotná jít k psychologovi, jen aby Marešovi neprošlo, co udělal. Později čeká Janu setkání s tátou, do kterého však zasáhne její máma… Jak Elen a Jana zareagují na Bářino přiznání? Co pro Báru udělá Franta? Jaké překvapení má pro Janu Pečenka? A co Diana neskousne?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí zde

Zdroj: https://novaplus.nova.cz/porad/ulice