Ulice 4543. díl -

Člověk se obvykle nedokáže jen tak nečinně dívat na to, jak mu jeho nejbližší doslova chřadne a odchází před očima, i když je hospitalizován v nemocnici, kde má plnou péči lékařů i zdravotního personálu. Někdy však tato péče nestačí. Vilma Nyklová je toho živoucím důkazem. Psychicky je na tom čím dál hůř, Lumír, Vendula i Kateřina si o ni dělají oprávněné obavy. Nyní to zajde tak daleko, že se Lumír rozhodne rázně jednat. Nejen že si podá matčina ošetřujícího lékaře. To je pro něj jen zahřívací kolo. Lumír chce totiž stůj co stůj dostat mámu z nemocnice domů... Proč začne tak vyvádět? A jak se svým plánem uspěje? Co všechno to pro něj i zbytek rodiny znamená?

Vilma je stále v nemocnici. Odmítla jít domů, protože nechtěla zatěžovat rodinu. Když za ní Lumír přijde, nestačí se divit. Vilma se totiž chová zvláštně. Čím ho maminka vyděsí? Oddělení následné péče. Tak právě tam směřuje Vilma, která má možnost odejít z nemocnice, ale nechce být pro rodinu na obtíž. Její blízcí si o ni samozřejmě dělají starosti. Lumír se rozhodne rázně jednat. Co se mu nelíbí? A jak chce Vilmu dostat domů?

K Magdě se dostanou jisté informace, které se týkají Soni. A tak si s ní promluví. Co se dozví? Magda dlouho neotálí a se Soňou se hned následujícího dne sejde, aby ji osobně poznala, byť zprostředkovaně ji zná přes sociální sítě už pěkně dlouho. Paradoxně to tak bude Magda, kdo bude mít z přijímacího pohovoru větší trému. Soňa svým vstřícným a milým jednáním okamžitě rozptýlí jakékoliv její pochyby. O práci projeví takový zájem, až to Magdu překvapí, samozřejmě příjemně. Jenže ne všichni na škole budou Soně fandit tak jako Irena. Mezi ostatními řediteli škol má totiž Soňa takovou pověst, že je pro ně lepší se jí obloukem vyhnout. Proč? Kde je pravda? Kdo bude zásadně proti přijetí Soni na gymnázium? A co to způsobí se vzájemnými vztahy ve škole i mezi Magdinými expartnery, kteří se náhodou sejdou i s tím prostředním, Mirkem Soukalem (Daniel Bambas), na jednom místě? Zdroj: https://tv.nova.cz/porad/ulice/clanek/522824-lucie-vondrackova-zasahne-do-serialu-ulice-povest-soni-vsechny-prekvapi

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí zde

Zdroj: https://novaplus.nova.cz/porad/ulice