Ulice 4557. díl -

Každý máme svá malá tajemství, mezi něž patří také hříchy z mládí. Platí to i u Vilmy Nyklové, která kdysi dávno rozhodně nebyla svatá. Lumírovi to samozřejmě nikdy nepřiznala, naopak se snažila, aby se mu jisté důkazy její spontánnosti nikdy nedostaly do rukou. K její velké smůle nyní všechno praskne. Stačí, aby si Lumír popletl krabice a ta nesprávná se, jak na potvoru, obrátila dnem vzhůru... Jaké unikátní poklady v sobě skrývá? Co Lumír díky tomu odhalí? A jak na to zareaguje?

-

S psychikou akční Vilmy pořádně zamávalo dočasné upoutání na lůžko. Přestože už babi Nyklová není v nemocnici a zraněná noha se jí pomalu hojí, stále to není ono. Nešťastná Vilma má bohužel stále obrovské propady psychiky, protože si vyčítá, že je všem jen na obtíž. Nechce je zatěžovat, určité věci jsou jí i nepříjemné, ale bohužel bez cizí pomoci se teď neobejde. A protože tráví hodně času sama se svými myšlenkami, hlavou se jí honí ledasco.

Výsledkem Vilmina dumání bude kromě jiného i prosba, aby jí Lumír (Václav Svoboda) přinesl z jejího bytu sváteční oblečení a boty. Lumír to vezme jako další posun k lepšímu. Ve snu by ho nenapadlo, co za tím doopravdy vězí. Jenže ve spěchu sáhne po jiné krabici, aniž by si zkontroloval její obsah. Díky tomu se k němu domů dostane matčin podklad – fotky z minulosti, z dob, kdy byla ještě hodně mladá a užívala si života. Fotky, kterými se rodiče svým dětem rozhodně nechlubí, neboť jsou hodně odvážné. Když se souhrou náhod právě tahle krabice nedopatřením otevře a její obsah vysype před Lumírem a Kateřinou (Martina Randová) na zem, Lumír jen zalapá po dechu. Jeho máti totiž na některých fotkách pózuje úplně nahá. Pravda je, že tyto snímky jsou z doby, kdy Lumír ještě ani nebyl na světě. Nicméně stále je to jeho matka, takže na obrovský trapas je hned zaděláno. A kdyby jen to. Pečlivá Vilma si samozřejmě fotky popsala, takže na nich Lumír najde nejen rok, kdy byly nafoceny, ale také jméno autora. A rázem je tu kauza jako hrom. Tím, komu Lumírova máma v Evině rouše pózovala, totiž není Lumírův otec, byť tehdy už spolu byli… 

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí zde

Zdroj: https://novaplus.nova.cz/porad/ulice