Ulice 4639. díl -

Děti mají vzácný dar využít každé příležitosti k tomu, aby dosáhly svého. Když nepochodí u jednoho rodiče, bez mrknutí oka to zkusí u druhého. Výjimkou není ani Lexík, jenž by si nutně potřeboval něco zařídit. Tak nutně, že obejde tátův zákaz a Kateřině horlivě odsouhlasí, že vše zvládne sám, bez doprovodu dospělého. Přestože tomu tak skutečně je, Lumír uvidí rudě, jakmile zjistí, jak se věci mají. Bohužel v afektu řekne i něco, čím hodně raní Kateřinu, něco, co ho bude vzápětí velmi mrzet... Co je Lumírovou slabinou ve vztahu s Kateřinou? K čemu Lexík nechtěně přispěje? A čeho se pak začne obávat? Lumír z Ulice se s Kateřinou pohádá kvůli Lexíkovi. Povolí mu totiž samotnému zajít do knihovny. Netuší, že tím obešla zákaz Lumíra, podle kterého je taková cesta pro malé dítě příliš nebezpečná. Co rozkol v jejich vztahu způsobí? Když Lumír zakázal Lexíkovi potulovat se sám po Praze, netušil, že se to proti němu obrátí. Najednou se od Lexíka dozvěděl, že se sám potuloval po Praze do knihovny za jeho zády. Jenže Kateřina to prý Lexíkovi dovolila. Proč to Lumíra tak vytočí? A jak se Lexík bude hájit?/strong>

Vendula, Pavel, Martina a Mário nachystají pro Áju opožděnou narozeninovou oslavu. Do poslední chvíle ovšem není jisté, jestli se oslavenkyně na párty vůbec dostaví. Jak překvapení dopadne?

Iva z Ulice se snaží vstřebat, že přišla o miminko, ale je to pro ni těžké. Přece jenom se s Vítkem rozhodli si dítě nechat a už se na něj těšila. Teď najednou neví, jak se se ztrátou smířit. Je si vědoma toho, že se nechová dobře ke svému okolí. A také si s Vítkem promluví o jeho návrhu mít další miminko. Co si o tom Iva myslí? A jak se cítí?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí zde

Zdroj: https://novaplus.nova.cz/porad/ulice